Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Biodiversiteit en bedrijven gaan hand in hand

15-10-2019

Vorig jaar bouwde NV Campine uit Beerse in samenwerking met technische school VITO uit Hoogstraten een vleermuizenverblijf op hun terrein. De bouw kaderde binnen het Interreg project 2B Connect, dat werkt aan meer biodiversiteit op bedrijventerreinen. Vrij snel na de ingebruikname werd de eerste vleermuis gespot, de Europees beschermde baardvleermuis. Een echte bosbewoner, die graag overwintert in groeven, bunkers, forten, vestingwerken en oude steenfabrieken.

Het terrein van Campine ligt in de speciale beschermingszone (SBZ) Het Blak, in de Antwerpse Noorderkempen, aan weerszijden van het kanaal Dessel-Schoten. Typisch in dit gebied zijn de waterplassen die ontstaan zijn na de ontginning van klei. Die hebben nu een belangrijke natuurfunctie als leefgebied voor amfibieën zoals de kamsalamander en de heikikker. Ook zeldzame oeverplanten zoals vlottende bies en oeverkruid kun je er ontdekken.

2B Connect projectfilm en slotevenement
Tijdens de zomer werd er gefilmd in het vleermuizenverblijf. Die beelden komen in de film die 2B Connect maakt van de vele mooie realisaties. De volledige film wordt getoond op het afsluitend evenement van het project, op dinsdag 22 oktober in Zolder. De trailer kan je nu al bekijken. Wil je deelnemen aan het evenement? Inschrijven kan nog tot 17 oktober.

Bekijk de trailer
Schrijf je in voor het afsluitend evenement op 22 oktober